Spanje - Costa Blanca 2002 / 2003
© campersiteabkoomans.nl 2002-2016
Na 's morgens nog gewerkt te hebben zijn we om 13:00 uur vertrokken riching Spanje, via Maastricht, Belgie, Luxemburg door naar Frankrijk. We hebben de eerste nacht overnacht in Trevaux bij het busstation.
Vandaag ben ik jarig, 41 geworden, cadeautje uitgepakt, ontbijtje genuttigd en weer door richting Spaanse grens. In Spanje aangekomen evern wat wezen eten in een wegrestaurant en daarna koers gezet naar het zonnige zuiden. We overnachten in 'l Ampolla, in de jachthaven, kosten € 10,-
De volgende morgen een vers broodje bij de bakker gehaald en daarna verder gereden, vanaf Xeresa zijn we langs de kust gaan trekken. We hebben een camping gezocht zodat we ons ch. toillet/vuilwatertank konden legen. Het is camping Rio Mar in Oliva geworden. 's Morgens kwam er een bakkertje op de camping met lekkere verse broodjes.
Onderweg voor een paar euro Spaanse vitamientjes gekocht, en daarna voor Denia even lekker bij het strand in het zonnetje gezeten. (rond de 20 graden)
Vandaag zijn we verder langs de kust getrokken en kwamen bij een leuk klein plaatsje Fuctura met een prachtige baai, hier weer lekker aan het strand gezeten en van het mooie weer genoten. We zijn doorgereden naar Benissa en hebben daar geslapen bij een rustige baai.
Het doel vandaag is Altea, daar is een camping waar we willen overnachten. Campin Cap Blanc is de naam, toevalligerwijs werkt er een meisje uit Montfoort, waar wij ook wonen, bij de receptie. De camping al snel gevonden, plaats gereserveerd, even Altea ingeweest. Bij de Nederlandse slager vleeswaren gekocht en doorgegaan naar la Villa Joiosa, daar weer heerlijk van het zomerse weer genoten. 's Avonds terug naar de camping, vuil water geloosd en schoon water ingenomen zodat we er weer een tijdje tegenaan kunnen. Kerstavond nog even het dorpje ingeweest, nog even in het internetcafe enkele mailtjes verstuurd.
Vandaag een rustige dag gehouden bij het plaatsje Vila Joyosa. Op het strand, les Paraiso, nog wel een paar maooi foto's genomen van het strand en de zonsondergang.
In Spanje wordt er geen 2e kerstdag gevierd, dus het normale leven wordt weer opgepakt en wij gaan naar Alicante, in de stad een rondje gefietst op de tandem, we waren weer een atractie, iedereen gaapt je aan, nog nooi een tandem gezien waarschijnlijk. We hebben in Sta. Pola geslapen langs de weg vlak bij de haven, er stonden die avond ongeveer 30 campers.
Vandaag weer een stuk naar het zuiden afgezakt en we hebben net voorbij Torrevieja overnacht, ook deze keer weer aan het strand, n.l. Playa Flamengo.
Campoamar is onze volgende overnachtingsplaats, eenmaal aangekomen eerst even wat boodschapjes gedaan en daarna in rustige wijk aan een strandje gelegen en overnacht.
Vandaag onderweg flamingo's gezien. (zie foto) Verderop op een heel klein marktje (10 kramen) geweest en doorgereden naar la Manga del Manor. Daar op het uiterste puntje bij een paar andere campers aangeschoven., en een paar mooie foto's genomen.
Cartagena is de volgende bestemming, fietstochtje door de stad gemaakt, daarna weer terug naar de haven waar we onze camper hadden geparkeerd. Daarna doorgereden naar Puerto de Mazzaron. Wederom weer van het mooie weer genoten en samen met ongeveer 20 camperaars bij de Jeu de Boule baan overnacht.
Ons doel vandaag is om via het binneland terug te gaan richting El Campello, om daar op de camping oud & nieuw te vieren. De tocht door het binnenland was na 2 weken kust/zee wel weer even wat anders, maar ook wel leuk (zie foto's). Op camping Costa Blancha nog een paar kleine boodschapjes gedaan en tussen de overwinteraars hebben we oud & nieuw gevierd op de camping.
Gelukkig nieuwjaar, vandaag is het  wat minder mooi weer, dus zijn we alvast rustig via de kustweg teruggereden. We zijn doorgereden naar L'Hospitalet, een plekje gezocht om te overnachten, toen we goed en wel stonden werden we weggestuurd ( 1e keer deze vakantie) en zijn door gereden naar Miami Platje en hebben daar overnacht.
Vandaag gaan we de autobaan op en gaan we weer noordwaarts, op naar het koude en natte Holland. In de buur van de Spaans/Franse grens komen we de hele karavaan van de Dakar-rally tegen. Veel mensen stonden langs de weg en op de viaducten en zwaaiden de coureurs toe, het was een leuk gezicht.
Na overnacht te hebben in St. Remy in Frankrijk beginnen we aan het laatste traject naar Nederland, tot op heden nog steeds goed en droog weer gehad tijdens het rijden. Vanaf Noord-Frankrijk/Luxemburg is het begonnen met regenen, maar bij thuiskomst is het weer droog geworden en brak er een vorstperiode aan.