van Wenen naar Salzburg
© campersiteabkoomans.nl 2002-2016
Om plus/minus 19:00 uur vertrokken richting Wenen, op naar het paleis van Sissi. We hebben overnacht in Montabauer op het grote parkeerterrein, ( N 50.26.295 - E 07.49.908 ) een rustige plek midden in het dorpje.
Na een goede nachtrust de reis hervat en doorgereden richting Kritzendorf, in de loop van de middag komen we er aan. We overnachten hier op de camperplaats, ( N 48.20.112 - E 16.17.952) incl. servicemogelijkheden. De camperplaats ligt naast het plaatselijke station.
Vandaag zijn we naar Wenen geweest, eerst naar paleis Schönbrun, hier hebben we de "blauwe" rondleiding gevolgd die ons de beroemde kamers van het paleis lieten zien, daarna nog door de enorme tuinen gewandeld. De dierentuin is minder mooi, veel gesloten kooien waarin de dieren leven. 's Middags naar het centrum van de stad gegaan en daar hebben we per fiets de binnenstad bekeken. Wenen is een prachtige schone stad, met veel pracht en praal. Aan het einde van de middag weer terug naar Kritzendorf om te overnachten. Kritzendorf is trouwens een prima uitvalsbasis om Wenen te bezoeken, het is ongeveer 20 minuten rijden dus prima te doen.
Vandaag is Olga 40 geworden, de meegenomen cadeautjes worden uitgepakt en daarna wordt er koers gezet naar Wollersdorf om via Markt Piesting, Stolhof (naarpark Höhe Wand), Pernitz, Gutenstein, naar Edlach te rijden. In Edlach hebben we in het plaatselijke zwembad gezwommen. Na het zwemmen teruggereden naar Hirswang, en daar hebben we bij de rivier pannenkoeken gebakken. We hebben overnacht op de parkeerplaats bij het zwembad van Edlacht ( N47.41.458 - E 15.48.355)
Vanmorgen eerst nog even naar Reichenau om boodschappen te doen en wat rond te fietsen, het is een mooi dorp met veel oude huizen en gebouwen. Daarna via de N23 richting Kapellen, Krampen naar Niederalp. Bij dit dorp hebben we lekker in de bedding van de rivier de Mürz genoten van het mooie weer. In de middag via Göstling naar Hollestein a/d Ybbs om daar bij Gasthof Staunach te overnachten, we stonden als enige camper heerlijk rustig tegen de bergwand aan. In Hollestein kan je trouwens in de rivier de Ybbs zwemmen vlakbij een stroomversnelling met een mooi strandje.
Na eerst bij de gemeentewerf vuil water/toillet te hebben geleegd, zijn we via een klein weggetje richting Pürg om daarana de 145 op te gaan richting Bad Ischl. Bij het plaatsje Untersee (Bad Goisern) ( N 47.36.599 - E 13.38.766) hebben we gezwommen in het plaatselijke meer, het is een prachtig meer met mooi schoon zwemwater. Daarna zijn we doorgereden naar de Schwarzensee vlakbij het plaatsje Ströbl, we hebben overnacht bij de Schwarzensee, ( N 47.44.852 - E13.30.195 ) kosten zijn 1,80 euro (geen service). Je kunt het meer rondwandelen/fietsen, en er is een restaurantje en kampeerterrein voor tenten, je heb hier een mooi uitzicht over het meer.
Vanaf Schwarzensee naar Ströbl, daar bij de bakker broodjes/taart gekocht om vervolgens langs de wolfgangersee verder te gaan, nog een uurtje bij het meer gestaan. Bij Zwölferhorn naar Au en langs de Attersee blijven rijden tot de Mondsee. Onderweg gezwommen bij Seefeld in het giga blauwe water. Bij Mondsee de snelweg opgegaan richting Nederland. Eichstatt is ons tussenstation om te overnachten op de plaatselijke camperplaats. ( N 48.53.088 - E 11.12.054 )