Zuid Oostenrijk 2013
© campersiteabkoomans.nl 2002-2016
Gelukkig we gaan weer een tripje maken., deze keer gaan we naar zuid Oostenrijk. We rijden vanavond alvast een stukje Duitsland via de 61. In Mendig overnachten we op de camperplaats, een ideale plek vlak bij de snelweg.
Zaterdagmorgen ...... niet uitslapen, om een uur of 8 rijden we de snelweg weer op. Al snel wordt het vrij druk op de weg. Er zijn enorm veel Nederlanders onderweg naar ...... ja waar zullen ze allemaal naar toegaan. TomTom waarschuwt ons als snel voor 55 minuten vertraging en adviseerde ons om een andere route te nemen. Aanvankelijk lijkt het een goed idee, maar na Kalsruhe op snelweg 8 is het drama.....het is één grote baustelle, dus ook veel vertraging. Uiteindelijk zijn we rond half 5 in Kiefersfelden net voor de grens met Oostenrijk. We willen op de camperplaats achter het Rathaus overnachten maar daar is ook een "Baustelle" , hier is een pand gesloopt maar net om de hoek vinden we een prima plekje aan de rivier. We fietsen nog naar een klein meertje verderop waar volop gezwommen wordt hier relaxen we wat met een mooi uitzicht op het meer en de bergen.
Het is al prachtig weer als we de "gordijntjes" open doen, dus dat beloofd een mooie dag. Bij de Konditorei lekkere verse broodjes gehaald en na het ontbijt eerste een stukje gefietst naar Kufstein, het stadje viel een beetje tegen, op één straatje na, dat was een heel leuk historisch straatje met prachtige panden. Hierna zetten we TomTom op vermijd tolwegen en snelwegen en breng ons naar Klagenfurt. We rijden heerlijk relaxed door het prachtige berglandschap en stoppen al bijtijds in Maria Alm. Hier staan we bij een boerderij, waar we super mooi uitzicht hebben over het dorpje en het landschap. 's Avonds de BBQ aan en de dag is compleet......kortom das war ein wunderschöne tag!!!!
We gaan vanmorgen als laatste van de camperplaats weg.....de sanitaire zaken allemaal geregeld... dus klaar voor de volgende etappe. We rijden iets terug naar Saalfelden, waar we Zell am See aanhouden om vervolgens de Gross Glockner over te gaan. Het is mooi weer dus we hopen op mooi uitzicht. Alhoewel er rond de toppen van de bergen wolken hangen is het toch prachtig om deze pukkel te trotseren. Net na de middag stoppen we op de camping Möllfluss en relaxen we de rest van de dag lekker in de zon bij de camper....mooie dag met mooie route.
De koelkast werkt niet meer op gas....wel op stroom....dus dat is lastig. Volgens de campingeigenaar zit er in Villach een groot camperbedrijf....Falle genaamd. Wij vertrekken direct na het ontbijt richting Villach, daar aangekomen mijn probleem proberen uit te leggen en ze hebben er naar gekeken, hij doet het weer, was een kwestie van met lucht vanuit een compressor het ontstekings-mechanisme blazen.....wij blij. We vervolgen onze weg en rijden richting Ferlach hier willen we op de camperplaats overnachten. Daar aangekomen viel het wat tegen qua camperplaats...we drinken ff wat en wat dacht je wat....de koelkast is alweer gestopt op gas....shit!! Wij in Ferlach bij de lokale Reneault dealer weer het kunstje herhaalt zoals ze dat bij Falle ook hebben gedaan......maar helaas, we krijgen hem niet aan de praat....we geven het op en rijden via de zuidkant van de Worth-see om te kijken of daar een camping is ......nou mooi niet. We besluiten om naar Rosegg te rijden daar is een camperplaats bij een gasthof. Daar aangekomen blijkt het een prima camperplaats te zijn.....niet echt goedkoop maar wel heerlijk rustig met alle voorzieningen. De rest van de dat genieten we van het perfecte weer en fietsen nog een klein rondje.
Het is ons gister hier erg goed bevallen en hebben besloten om nog een dagje te blijven staan. Het is weer een supermooie dag zon....zon...zon. In de morgen op de fiets naar Velden en zwemmen in de Worther See, waar de temperatuur van het water heerlijk is, en mooi groen/blauw.....echt lekker om in te zwemmen. Vanuit Velden aan de noordkant van het meer heb je een klein openbaar stukje langs het meer waar je kan zwemmen, voor de rest is het bijna allemaal prive-bezit waardoor je slecht bij het water kan komen...maar goed toch nog een plekje gevonden. De rest van de dag lekker relaxen bij de camper. Morgen trekken we weer verder.
We rijden vandaag een flink stuk, we willen naar Inzell en nog 2 dagen naar Reit im Winkel. Vorig jaar zijn we ook in Inzell geweest en dacht nog te weten dat er ook internet beschikbaar was, wat ik even nodig had. Dus we belandden op camping/camperplaats Lindbauer.....een prima camperplaats. Vanmorgen eerst nog even gezwommen in Worther See daarna hebben we een prachtige rit gemaakt door het mooie Oostenrijk. Het weer blijft ook nog geweldig één en al zon zon. Aan het eind van de middag komen we in Inzell.
We willen vandaag naar Seegatterl gaan, de camperplaats ligt vlakbij de Weitsee, hier hebben we al eens lekker gezwommen. Op de camperplaats aangekomen vinden we al snel een plekje. Van zwemmen is helaas niets gekomen vanwege de overvloedige regenval in het voorjaar. Dus hebben we lekker relaxed bij de camper. 's Middags vallen er verschillende onweersbuien, dus mooie gelegenheid om een mooie Tour-etappe te volgen op tv.. Na de buien is het heerlijk opgefrist en nog een stukje gefietst.
Na een heerljke koele nacht de verse broodjes opgehaald bij de receptie en de sanitaire zaken geregeld. We besluiten om niet ver te gaan vandaag omdat we morgen in één keer terug willen naar huis. We gaan in Reit im Winkl op de camperplaats staan en fietsen naar het leuke centrum van het dorpje......en de rest van de dag relaxen in de schaduw....wat het is weer pittig warm vandaag.
Het zit er weer op....weer terug richting die Niederlande.