Wintersport 2005
© campersiteabkoomans.nl 2002-2016
We gaan lekker weer een weekje naar Oostenrijk om van de sneeuw te genieten, eerst nog even bij de garage langs want onze verwarming maakt een onheilspellend geluid als je hem aanzet, gelukkig bleek het maar een kleinigheid en kunnen we koers zetten richting Oostenrijk. We overnachten op camping Heidehof 3 km. vanaf het plaatsje Merklingen, in zuid-Duitsland
Om 8:00 uur weer vertrokken van de camping om vervolgens pas 13:00 uur aan te komen in Pettneu. We hebben behoorlijk wat vertraging/file gehad in het laatste stuk, maar ja de mooie witte bergen en uitzichten maken veel goed. We overnachten op camping Arlberg in Pettneu. Het is nog een zo goed als nieuwe camping met een wellnespark (overdekt zwembad, sauna e.d.), een winkeltje waar ze verse broodjes hebben, een winkel met skiartikelen, een restaurant bij het zwembad,overdekt en verwarmde wasplaats voor auto, camper of caravan, en een gasdepot, kortom van alle gemakken voorzien. Er zijn plaatsen waarbij je een prive douche/wasgelegenheid beschikbaar heb, €19,- per person per nacht, (excl.stroom) of een plaats met alleen stroomaansluiting, €15,- per plaats per nacht.(excl.stroom)
Wij rijden elke morgen naar Zurs, hier parkeren we op de parkeerplaats aan de rand van het dorp bij de liften. Je staat hier prima, je kan zo van en naar de parkeerplaats skiën. Het is de hele week prachtig weer, volop zon en een mooi skigebied met super goede sneeuw op de piste's.
Vandaag is het ineens een stuk warmer, 5 graden boven nul met regen, dus we besluiten om naar huis te gaan. We hebben een heerlijk weekje achter de rug op een prima camping, het enige nadeel is dat je op de camping in deze tijd van het jaar bijna geen zon hebt op de camping, voor de rest niets op aan te merken, we zullen hier nog wel eens terug komen. De terugreis loopt redelijk voorspoedig en 's avonds zijn we weer thuis.