Oostenrijk - Wintersport 2004
© campersiteabkoomans.nl 2002-2016
Vandaag gaan we voor het eerst met de camper op wintersportvakantie, we zijn benieuwd, om ongeveer 17:00 uur vertrokken richting Duitsland. Onze eerste overnachting is onderweg in het dorpje Ittenbach, op het pleintje in de Kirchstrasse, recht tegenover de bakker.
Na lekker geslapen te hebben en verse broodjes met koffie, gaan we richting Nesselwang, hier willen we overnachten. Om ongeveer 14:00 uur arriveren we op de de camperplaats, het is prachtig weer met enorm veel sneeuw. Op de camperplaats zitten veel mensen buiten van het zonnetje te genieten en op de piste's wordt volop geskied, ideale omstandigheden. We zoeken een plekje, sluiten de stroom aan en genieten nog een tijdje van de eerste sneeuwdag. De camperplaats in Nesselwang is ons prima bevallen, 's morgens komt het mevrouwtje om af te rekenen, de kosten zijn € 5,- per nacht en de stroom gaat via een automaat. ( wij waren € 6,- kwijt in 2 dagen) Om 7:30 komt de bakker langs, en 's avonds komt iemand met gasflessen langs, wat wil je nog meer.
Vannacht is er geen sneeuw gevallen, maar het heeft wel licht gevroren. Na het ontbijt moet het dan weer gebeuren, de lange latten onder. Het was weer even wenne maar het ging al snel weer als van ouds. De sneeuwcondities zijn in de morgen wel goed, maar in de middag wordt het al snel te warm en de sneeuw papperig, maar ja wat wil je ook, half maart in Nesselwang, op een hoogte van 900 tot 1500 meter.
Het heeft de afgelopen nacht een klein beetje geregend, maar niet veel. We vertrekken richting Oberstdorf, eerst nog even bij de Flot Bleu de noodzakelijke lozingen doen en daarna verder. Volgens onze Duitse buurman op de camperplaats zou er in Sonthofen een camperplaats zijn, wij hebben hem niet gevonden. Onderweg in het skigebied van Ofterswang geskied, het was een leuk gebied, je kan je hier voor een dagje goed vermaken. Na het skiën doorgereden naar Oberstdorf, hier hebben we o de Geiger camperplaats ( N 47.24.525 - E 10.17.109) overnacht. Het is ons in Oberstdorf prima bevallen, lekker dicht bij het gezellige centrum en een prima camperplaats met alle voorzieningen.
's Morgens vroeg met de fiets nog even naar de bakker geweest, en wat boodschappen gedaan. Hierna richting Riezlern, 12 km. verder, het dorpje ligt trouwens in Oostenrijk. Hier de camper naast de piste geparkeerd, en weer een paar uurtjes de lange latten ondergebonden. Na de lunch weer terug richting Pfronten, hier even bij de plaatselijke camperplaats gekeken, vond het niet veel bijzonders, dus door naar Fussen. Op de camperplaats ( N 47.34.877 - E 10.42.057) was het vrij stil. Een plekje gezocht en nog even lekker de zon in . Aan het einde van de middag nog even naar het stadje gefietst, leuk/gezellig binnenstadje. In de nabijheid van de camperplaats zijn trouwens divierse winkels en supermarkten.
Op naar Garmisch-Partenkirchen, onderweg lekker geskied in Lermoos, een mooi skigebied, prima parkeergelegenheid bij de lift. In de loop van de middag, toen het echt te warm werd, naar Garmisch-Partenkirchen gereden, naar de camperplaats ( N 47.29.286 - E 11.05.665) bij het Eisstadion. Aan het einde van de middag nog door het centrum van de stad gefietst,  ook weer dik de moeite waard.
Vanuit Garmisch-Partenkirchen eerst in Grainau gekeken voor skimogelijkheden, maar je hebt daar geen uitzicht op de piste, dus maar weer terug naar Lermoos om daar nog een poosje te skien. Het was vandaag nog warmer dan gisteren, dus aan het begin van de middag was het weer over, sneeuw te papperig, dus boeltje weer ingepakt en richting Hall im Tirol. Hier op de camperplaats (alleen 's winters) ( N 14.17.074 - E 11.29.781 ) overnacht na 's avonds eerst buiten gegeten te hebben, hoe bedoel je mooi weer.
Van de eigenaar van de camperplaats kregen we de tip om op de gletcher Jochdohle te gaan skien, dus wij 's morgens vroeg er naar toe. Uiteindelijk hier niet geskied, en doorgereden richting St.Anton en St. Christoph, even bij een eerder logeeradres gekeken en poffertjes gegeten en daarna weer doorgereden richting St. Gallenkirch. Op de camperplaats ( N 57.01.0519 - E 9.57.717), die trouwens niet zo veel voorsteld, overnacht. Je staat hier wel dicht bij de gondel naar het skigebied van St.Gallenkirch.
Vanaf de camperplaats naar Stuben gegaan, wat net voor St.Christoph ligt, en hier bij de lift pal naast de piste geparkeerd. Er ligt 2.80 meter sneeuw, dus lekker skien in het gebied ronde St.Christoph/St.Anton/Stuben Het is een super witte wereld hier, met kilometers piste's voor elk wat wils, een prima omgeving om te skien. Na de middag vertrekken we richting Duitsland, via Damüls naar Schwabenhof gereden, hier op de camperplaats overnacht. Op deze camperplaats sta je trouwens pas aan de piste, het is geen groot gebied, maar toch
Het heeft vannacht flink geregend, en als we wakker worden regent het nog, dus van skien komt niet veel. We besluiten om naar huis te rijden, zodat we vanavond weer thuis zijn. Onze eerste skivakantie met de camper is prima bevallen, wel het geluk gehad dat de wegen perfect te berijden waren, volgend jaar gaan we zeker weer met Knaussie op wintersport.