Wintersport 2006
© campersiteabkoomans.nl 2002-2016
Na het werk vertrokken richting Oostenrijk, via Venlo Duitsland ingetrokken. Om een uur of half 9 op de camperplaats van Bad Bodendorf ( E 7.21.791 - N 50.54.906) overnacht. Er is hier een prima camperplaats met stroom voorzieningen. De bakker zit op 50 meter van de camperplaats.
s' Morgens bij het bakkertje verse broodjes gehaald en vertrokken richting Hermagor alwaar we op camping Schluga overnachten. De camping bereiken we via allerlei kleine smalle bergweggetjes met af en toe een afdaling van 18%, maar we komen veilig aan.
Het is schitterend weer, we vertrekken om 9 uur richting Weissensee. Het is een prachtig gezicht als je aankomt rijden, een groot bevroren meer met allemaal schaatsers. Vorig weekend is hier de alternatieve Elf stedentocht gereden. Het nagebouwde bruggetje van Bartlehiem en de stadspoorten van de elf steden staan op het ijs. Ik heb heerlijk een rondje van 25 km. geschaatst. Het was heel leuk om weer eens op natuurijs te schaatsen. En, om zo tussen de bergen te schaatsen is een aparte belevenis. Echt de moeite waard om een keertje te doen! In de loop van de middag rijden we via Italie naar ons vertrouwde camping Arlberg in Pettneu.
Vandaag gaan we, net als vorig jaar, met knaussie bij de liften in Zurs staan en ik ga daar weer skien. Het is prachtig weer, dus we nemen het er weer lekker van. 's Middags nog even in Lech geweest om daarna vervolgens weer terug te keren naar de camping. Op de camping is er een prima mogelijkheid om je camper te wassen in een verwarmde wasplaats, voorzien van een hogedrukspuit. De camper knapte er enorm van op, want hij was echt te vies om naar te kijken.
Aangezien er slecht weer voorspeld wordt, en de batterij van de mobiele telefoon leeg is en de oplader thuis ligt, zijn we genoodzaakt om naar Bludenz te rijden, om daar zo'n oplader te kopen. Helaas maar wel noodzakelijk.Ze zijn in de omgeving van Pettneu/St. Anton nergens te krijgen. Terug naar de camping.Ik ga met de skibus van de camping naar St. Anton om lekker te skieen. 's Avonds bij het restaurant op de camping wat te eten gehaald. Wat dat betreft is de camping van alle gemakken voorzien, zoals een bakkertje, levensmiddelen, skiwinkel voor verhuur of verkoop van skies,skiepassen, prima wasgelegenheid voor de camper en daarnaast is er ook een mooi zwembad met sauna en massage e.d.
Vandaag, na de lekkere verse broodjes van het bakkertje, ff gekeken naar de weersvoorspellingen, dit belooft weinig goeds. Toch nog met de skibus naar St. Anton geweest om te skien, maar helaas het weer is te slecht, te veel wind, mist en er valt ook nog wat sneeuw. Dan maar gebruik maken van het lekkere zwembad en daarna ga ik dit verslag voor de site bijwerken.
Het weer ziet er redelijk uit vandaag, dus met de skibus naar St. Anton en lekker skien, in de loop van de middag weer terug naar de camping. Aan het eind van de middag gaat het flink sneeuwen. Uit angst voor instortingsgevaar komt de brandweer het dak van het zwembad sneeuwvrij maken.
Het heeft vannacht de hele nacht gesneeuwd, dus er ligt een flink pak sneeuw. Gezien het feit dat er de komende dagen nog zware sneeuwval wordt verwacht, besluiten we om  naar huis te gaan. Om ongeveer 10:30 uur vertrokken en om 21:00 in Montfoort aangekomen. Onderweg nog veel sneeuw gehad, maar de wegen waren over het algemeen goed te berijden. Kortom weer zonder kleerscheuren thuisgekomen van een leuke vakantie in Oostenrijk waar ik heerlijk heb geskied en geschaatst.