Nederland
© campersiteabkoomans.nl 2002-2016
's Avonds naar het Zeeuwse plaatsje Groede gereden, op camping de Ploeg overnacht. Je overnacht hier op de parkeerplaats voor de camping voor maar 5 euro, incl. service mogelijkheden.
De volgende dag naar de kust geweest, heerlijk staan langs de dijk van de Westerschelde direkt aan het strand.

Donderdagavond vertrokken naar Roden, we hebben op het parkeerterrein bij kampeerwinkel de Vrijbuiter overnacht. De volgende morgen wat bij de Vrijbuiter rondgesnuffeld, en daarna richting Delfzijl. Ons doel is de Waddenkust in Groningen. Vanaf Groningen binnendoor gereden langs het Dampsterdiep naar Delfzijl. Tussen Delfzijl en Termunten op de pier gestaan, heerlijk in de zon/wind. We hebben overnacht in Termunten bij het gemaal, naast het visrestaurant. Volgende dag een familiebezoek afgelegd in Wedde, het is warm dus we rijden via een "toeristische" route weer terug naar Termunten, naar ons vertrouwde plekje aan de pier en we hebben wederom overnacht in Termunten.
Zondag zijn we langzaam weer naar het zuiden afgezakt richting huis.

Na een drukke dag op het werk, gaan we aan het aan het eind van de middag lekker een weekje weg. We willen de komende week een beetje rondhangen in Friesland en Groningen. We rijden voor de eerste nacht naar Wilp, hier overnachten we op de camperplaats bij eetcafé Kroon. Het is een rustige stekkie in een klein dorpje. Er is een bakker en een supermarkt in het dorp.
's Morgens als we wakker worden schijnt de zon al, het is al heerlijk weer. We fietsen even naar de bakker en gaan weer terug om te ontbijten. Nadat we buiten in de zon ons ontbijt hebben genuttigd rijden we langs de IJssel richting Wijhe. Bij Wijhe hebben we een paar uur lekker in de zon gezeten bij het pontje. In de loop van de middag zetten we koers richting noorden. We rijden via Zwolle, Genemuiden, Giethoorn en Steenwijk naar Paterswolde. Hier overnachten we op de de parkeerplaats voor de plaatselijke bibliotheek.
Na een rustige nacht en wakker gekoerd te zijn door de lokale duiven. We spekken nog even de plaatselijke middenstand en gaan dan via Slochteren, Siddeburen naar Termuntenzijl. Hier brengen we de rest van de dag door op de pier die tussen Delfzijl en Termuntenzijl ligt. We genieten van het uitzicht, de binnenkomende en vertrekken schepen vanuit de havens van Delfzijl en Emden (D). Aan het einde van de middag blijkt er groot alarm aan de Duitse kant een hele serie brandweer en ziekenauto's met sirene, rijden naar de punt van het land. Later hoorde we dat er een zwemmer is vermist, er wordt met man en macht gezocht met behulp van boten helikopters.
Als we wakker worden is het al weer mooi weer, we besluiten om nog een dagje op de pier te blijven. 's Morgens dus direct naar de pier, ze zijn nog steeds aan het zoeken naar de vermistte zwemmer. Het blijft de hele dag lekker weer en hebben weer een lekkere dag aan het water. Aan het einde van de middag terug naar Termuntenzijl waar we een visje eten
Het is maandag, we zoeken s'morgens eerst een bakkertje, dit valt nog niet mee, ze zijn allemaal gesloten op maandag. We rijden via Appingedam, Middelstum naar Winsum. Hier fietsen we ff door het centrum, bijna alle winkels zijn dicht, mááááár er is een bakkertje open dus we hebben weer brood. We vervolgen onze rit richting Lauwersoog, hier maken we in de haven een korte pauze. Het begint hier te regenen, en gaan we door richting Zoutkamp, hier eten we een zoute haring en gaan vervolgens via Kollum naar Zwaagwesteinde. We overnachten op de camperplaats 't Eibernest. Een kwalitatief zeer goede camperplaats, mooie plaatsen bij de jachthaven en keurig sanitair.
Vandaag blijven we een dagje staan, en fietsen tussen de buien door even naar het dorp. Er is in deze regio volop gelegenheid om te fietsen, er is bij de havenmeester een kaartje met fietsroutes te verkrijgen. Het is in deze omgeving een wirwar van kleine landweggetjes en fietspaden.
Het heeft vannacht behoorlijk geregend, maar als we wakker worden is het gelukkig weer droog. We gaan vandaag weer verder en rijden eerst naar Dokkum, hier fietsen we door het centrum. Vervolgens rijden richting Holwerd, hier vertrekt de veerboot naar Ameland, het waait behoorlijk hard waardoor het water erg bruin lijkt. Vervolgens rijden we via Franeker richting Burgum, hier overnachten we op de camperplaats in de jachthaven. 's Middags fietsen we nog ff naar het kleine maar gezellige centrum.
Het heeft vannacht flink geregend, en dat bleef zo tot het einde van de ochtend. Dus vanochtend lekker relaxen in de camper, aan het einde van de ochtend wordt het zowaar droog dus nog ff naar de bakker en de supermarkt. Verder een rustig dagje van gemaakt.
Toen we 's morgens wakker werden begon het te regenen, we pakken ons boeltje in en vertrekken uit Bergum. We rijden richten Drachten daar rijden we door het centrum, dit centrum trok ons niet echt aan dus rijden we door naar Grou. Grou is wel een heel gezellig stadje, met een klein gezellig centrum aan het water. Het is inmiddels droog geworden en de zon schijnt ook weer. We fietsen er wat door het centrum en gaan verder richting Wartena, hier overnachten we in de jachthaven.
Ons laatste dagje is al weer aangebroken, we vertrekken vanuit Wartena richting Harlingen. Harlingen is een hartstikke leuk stadje met gezellige grachten en oude gebouwen. Langs de grachten vind gezellige terrassen, kroegjes, eetcafés en winkels erlangs. Uiteraard heb je er ook de drukte van de veerboten van Ameland en Terschelling. Wij vonden het echt de moeite waard en gaan zeker nog een keertje terug. Aan het eind van de middag gaan we weer huiswaarts en begint het normale leventje weer.
Na het avondeten vertrekken we richting Den Helder voor een weekendje Texel. Het verkeer zit lekker mee en na ruim anderhalf uur arriveren we in Den Helder. We kunnen camperplaats op Willemsoord eenvoudig vinden. Het is een keurig verzorgde camperplaats met sanitaire voorzieningen, er is geen stroom beschikbaar. We fietsen nog ff naar de veerboot om te kijken waar we morgen heen moeten. Op het Marine-terrein naast de camperplaats is een feest gaande waar alle eerste jaar officieren in vol ornaad aan moesten treden....wel grappig om die jonge gasten in die deftige pakjes te zien lopen.
Als we 's morgens wakker worden is het al prachtig weer...om een uur of half 10 gaan we naar de haven om de veerboot naar Texel te nemen. We moeten een half uurtje wachten om over te kunnen steken naar Texel. De overtocht duur zo'n 20 minuten....als we aankomen rijden e eerst naar de vuurtoren op het noordelijk puntje vlakbij De Cocksdorp. Hier konden we de camper perfect parkeren vlak bij het strand, hier blijven we een poosje. Na de lunch rijden we naar camping de Koorn-aar vlakbij Den Burg en krijgen een mooie ruime plek toegewezen. Aan het eind bekijken we het dorpje Den Burg, een klein dorp met een heel gezellig centrum met terrasjes, en heel veel winkeltjes.
Het beloofd fantastisch weer te worden en we nemen een kijkje in De Koog....dit is ook weer klein dorp met een lange winkelstraat en ook weer heel terrasjes. 's Middags brengen we lekker rustig op de camping door, aan het eind van de middag brengen we een bezoek aan Ecomar en eten we heerlijke vis in de strandtent bij Paal 15, echt een aanrader. Het was vandaag weer super mooi weer, het leek wel een een zomerse dag en dat op de Waddeneilanden waar het over het algemeen wat koeler is dan de rest van het land.
Gisteravond kon je tot laat lekker buiten zitten. Vanmorgen gaan we in de vissershaven van Oudeschild bekijken, een kleine vissershaven met een aantal winkeltjes en visrestaurantjes....je kan hier trouwens een TUK TUK huren...zag er wel grappig uit. Wij houden het bij de fiets, wat hier op Texel overigens perfect kan, zeker vanuit de omgeving van Den Burg. Je zit dan dicht bij het strand, de bossen en de zeedijk aan de Waddenkust. s'Avonds kijken we de bekerfinale tussen FC Twente en Ajax....helaas Ajax niet gewonnen...nou ja dan maar kampioen worden volgende week.
De laatste dag is alweer aangebroken...het weer is ook wat minder geworden het is zelfs bewolkt, zijn we niet meer gewend! Voor we vertrekken we bezoeken we eerst nog de markt in Den Burg die op maandagmorgen wordt gehouden. Het is een mooie gevarieerde markt die door de winkelstraatjes en het centrale plein slingert. Het begint zowaar licht te regenen dus gaan we weer terug naar de camping om uit te checken en rijden via de Cocksdorp en de ooskant terug richting veerboot. We kunnen al vrij snel de boot op en richting Montfoort....het is een weekend met super mooi weer geweest.....het leek wel een zomervakantie en dat in mei...en ons eerste bezoek aan Texel is prima bevallen.