Route du Napoleon / Franse Zuidkust
Vandaag zijn we vertrokken naar Frankrijk, tot Nancy over de snelweg en daarna over de N-wegen, bij Corny sur Moselle geslapen
Ons doel vandaag is de camperplaats in Nantua, we komen er in de middag aan. Het is een prachtige camperplaats aan het meer, en dichtbij het centrum. Er is een servicepunt om schoon water te tanken en vuil water/ch.toillet te lozen, kortom een perfecte plek.
Vandaag zijn we doorgereden naar Gieres en hebben op de parkeerplaats vlak bij de bakker overnacht.
Via de N85 doorgereden richting Barcelonette, bij het plaatselijk vliegveld gebruik gemaakt van de Flot Bleu, en iets terug gereden om bij een kajakschooljte aan de rivier te overnachten, heerlijk rustig en pikke donker.
Na een rustige nacht nogmaals gebruikt gemaakt van de Flot Bleu bij het vliegveld, via de N908 doorgegaan richting Colmars les Alpes, een oud vestings-stadje. We hebben voor het "Fort Savoie" overnacht.
's Morgens eerst nog even door het oude vestingsstadje gefietst en wat rondgekeken en daarna door richting Salles du Verdon. Het is een prachtige route door de Grand Canyon du Verdon, deze route bied je vele mooie vergezichten door de Canyon, met zijn azuur blauwe rivier die ver onder je door stroomt. Overnacht op de camperplaats in Salles du Verdon, er stonden een tiental campers, service mogelijkheden aanwezig.
Vandaag nog een heel stuk terug langs de Grand Canyon du Verdon, richting Castellane. In het dorpje gebruik gemaakt van de Flot Blue, en daarna op de parkeerplaats de camper neergezet. 's Middags ever door het dorpje gefietst en wat boodschapjes gedaan. Voor Anna en Aline een klein souveniertje gekocht.
In St. Maxime hebben we in de haven overnacht temidden van nog 40 campers, er zijn hier geen sanitaire voorzieningen, maar we hebben vandaag wel prachtig weer. Het is een gezellig levendig havenstadje met veel terrasjes en restaurantjes, leuk om doorheen te lopen of fietsen.
Vandaag hebben we niet zo ver gereden en hebben op een parkeerplaats gestaan, tussen Le Lavandou en Bormes les Mimosas, direkt aan zee. Normaal niet voor campers toegankelijk maar buiten het hoogzseizoen mag je hier staan, een prachtige plek, zonder voorzieningen. Een mooie boulevard die je naar het dorpje brengt, kortom een perfekte plek.
Six Four zou de volgende overnachtingplek worden, maar de camperplaats ligt aan een drukke doorgaande weg, (wel met service) wij vonden het niet zo'n geschikte plek en zijn dus doorgereden
Vandaag rijden we dwars door Marseille, een drukte van jewelste maar ja, we zijn er zonder kleerscheuren vanaf gekomen. We rijden door naar St.Paul de Louis, daar is een camperplaats met voorzieningen. De camperplaats zelf is net zoals het dorpje niet zo mooi, zeg maar saai, maar ja het kan niet elke dag zondag zijn.
Vandaag belandde we in Aigues Mortes, een oud vestingsstadje wat Lodewijk lX heeft gebouwd. Het is een heel mooi stadje met enorme stadsmuren. We hebben overnacht op de camperplaats, Flot Bleu aanwezig, aan de overkant van het water naast een scheepswerf(je). het was vandaag prachtig weer dus lekker in de zon aan het water de bbq aangemaakt en lekker gegeten.
Na een vers stokbroodje van de plaatselijke bakker, zijn we doorgereden naar Valras Plage. In Valras Plage hebben we pal aan het strand gestaan en lekker van het mooie weer genoten.
De laatste dagen breken zowat alweer aan, we rijden naar Narbonne Plage, daar even wat rondgekeken en de camperplaats opgezocht, we vonden het niet zo geweldige plek, dus doorgereden naar Gruissan Plage, daar op de camperplaats gestaan. Op deze camperplaats stonden ongeveer 60 cmapers, dus we stonden niet alleen, ook hier zijn voorzieningen
© campersiteabkoomans.nl 2002-2016