Normandië 2004
© campersiteabkoomans.nl 2002-2016
Het is vorig jaar zeer goed bevallen, dus dit jaar wederom richting Normandië, om ongeveer half één vertrokken om vervolgens om kwart voor vijf aan te komen in Boulogne sur Mer.
's Morgens ons eerste stokbroodje en croissantje gehaald en daarna naar de serviceplaats in le Portel, hier vuil water geloosd enz. le Touquet Paris Plage is ons eerste doel, daarna via de D940 richting Crotoy, hier is op vrijdagmorgen markt (tot 13:00 uur). In Crotoy nog even op de camperplaats gekeken, maar doorgereden, het uitzicht was niet zo mooi vonden we. In St. Valery sur Somme hebben we even door het dorpje gefietst, en verse vis gekocht. Hierna doorgereden naar Pointe le Hourdel ( N 50.42.675 - E 1.34.515) en dit is uiteindelijk onze overnachtingsplaats geworden. Je kan hier overnachten direkt aan het water bij de vuurtoren, mooi uitzicht.
In Pointe le Hourdel zit geen bakkertje, dus op naar Cayeux, aangezien we een zachte achterband hebben gaan we eerst in Lancherés deze even oppompen. Via de D940 en D463 naar Ault, een prachtig plaatsje waar je uitzicht heb op de krijtrotsen. Daarna D940 weer op om via Mers le Bains naar le Treport te gaan. De gezellige haven door gefietst en daarna naar de parkeerplaats ( N 50.03.580 - E 1.22.078 ) boven op de rotsen, waarvanaf je een prachtig uitzicht heb over de stad en zee.Via de kleine weggetjes langs de kust zijn we verder gereden richting Dieppe, daar was het erg druk, en we konden nergens parkeren, dus verder gegeaan naar st. Valery en Caux, hier was de camperplaats vol, dus verder naar Veulette sur Mer, hier hebben we op de camperplaats ( N 49.51.252 - E 0.36.392 ) overnacht.
Vanuit Valuette sur Mer naar le Petit Dalles & le Grande Dalles, twee mooie dorpjes met karakterestieke "vakwerk" huizen, en met een mooie baai met witte krijtrotsen. Daarvandaan via de kleine, binnendoor weggetjes naar Fecamp, daar ook weer in de haven gefietst. Hier werden we aangesproken door plaatselijke camperaars die handtekeningen aan het verzamelen waren voor meer voorzieningen bij de camperplaats, wij hebben uiteraarde getekend, dus wie weet in de toekomst, wellicht hier ook service-voorzieningen. Hierna zijn we via de D211 naar Yport gereden, daar aan de kust gegeten. Vervolgens in Etretat aangekomen, hier was het zo druk, geen doorkomen aan, dus weer snel weg, alvast weer een stukje terug in noordelijk richting. Uiteindelijk zijn we doorgereden tot le Treport om boven op de eerder genoemde parkeerplaats ( N 50.03.580 - E 1.22.078 )te overnachten.(suermooie plaats om te overnachten)
Het weekend zit er alweer op, juist nu het een mooie zonnige dag is. Op de terugweg naar huis nog even in Calais een tussenstop gemaakt, en vanaf de camperplaats aldaar de vertrekkende en aankomende ferry bekijken, en daarna echt naar huis. Het was qua weer niet echt geweldig maar Normandië blijft een prachtige omgeving om rond te zwerven.