Frankrijk - Normandië 2003
© campersiteabkoomans.nl 2002-2016
Plus minus 17:00 uur vertrokken richting Normandië, we zijn kennelijk niet de enige die op stap gaan, voor Gorinchem komen we in een behoorlijk lange file. Na Gorinchem geen problemen meer en kunnen we vlot naar onze bestemming doorrijden. Om 21:00 uur arriveren we in Bray-Dunes, het eerste dorpje voorbij de Belgisch/Franse grens, eerst even bij het strand rondgekeken en daarna naar de grote parkeerplaats in het dorp, daar zijn we aangeschoven bij een paar andere campers die daar ook overnachten.
Vannacht hebben we rustig geslapen, even bij de plaatselijke boulangerie de bekende baguette en croissantjes gehaald en daarna nog even naar het strand. Op het strand heb ik mijn vliegertalent getest, het viel aanvankelijk niet mee, maar ja, oefening baart kunst.
In de loop  van de ochtend doorgereden, via de D940, naar Gravelines. In Gravelines gebruik gemaakt van de serviceplaats, nog nooit zo'n netjes verzorgde serviceplaats gezien. ( zie overzicht serviceplaatsen) en dat voor maar 1 euro per keer, perfekt!!! De camper geparkeerd bij de vaargeul en daana op de tandem een rondje gemaakt door het dorp, inclusief het fort, Fort Grand Philippe genaamd. Wat direct opvalt zijn de vele oorlogsmonumenten, die overal tegenkomt. We hebben overnacht op het plein in het centrum van het dorp.
Vanuit Gravelines via Calais, even bij de camperplaats in de haven wezen kijken, door naar Cap Blanc Nez. Hier hebben we de in Calais gekochte mosselen (met friet) op zitten peuzelen. Nog even wat rondgelopen en vanwege de harde wind door naar Cap Griz Nez. Onderweg het dorpje Wissant aangedaan, Wissant is een klein maar gezellige badplaats, een echte aanrader voor surfers, je zag er heel veel. Bij Gap Griz Nez konden we lekker beschut achter een heuvel overnachten. Een mooie plek met een perfekt uitzicht over het heuvelachtige landschap en zee.
Vandaag is het halfbewolkt, de wind is gaan liggen. We vertrekken via de D940 richting Wimereux, dit is een oude badplaats met mooie panden aan de boulevard, nat wat rondgekeken/gefietst te hebben door naar Boulogne sur Mer. Boulogne sur Mer, is een redelijk grote havenstad, met een mooie ruime camperplaats in de haven dicht bij het centrum. aan de haven werd een kleine markt gehouden waar lokale delicatessen verkocht werdem. was leuk om evern overheen te slenteren. Hierna doorgereden naar de serviceplaats in Le Portel, hier onze zaakjes weer geregeld en in Etaples gekeken. In Etaples vonden wij het erg ongezellig, inmiddels is het gaan regenen en besluiten we om alvast terug te rijden naar Cap Griz Nez, om daar te gaan overnachten.
Vandaag gaan we weer naar huis, we vertrekken 's morgens eerst richting Calais, daar hebben we op de camperplaats in de haven een paar uur gestaan. Eerst een tijdje zitten kijken naar het af en aan varen van de ferry's richting Engeland, en daarna nog een fietstochtje gemaakt door Calais. Rond het middaguur terug naar huis, nog even gebruikt gemaakt van de serviceplaats in Gravelines, en daarna door richting Montfoort. het was weer heerlijk om met het campertje op stap te zijn.