Franse Alpen / Zuidkust 2004
© campersiteabkoomans.nl 2002-2016
Om kwart over vijf gaan we rijden en om half 9 in Wavre (B) gestopt en een plaatsje gezocht om te slapen (N50.42.640-E4.36.406). We slapen vlakbij het tuincentrum aldaar, het was achter een beetje te luidruchtig vanwege het verkeer.
Vandaag zijn we van Wavre naar la Bresse gereden. Hier zijn wat skiliften en een gezellig plaatsje. Het weer valt tegen, bewolkt en regen, maar we hebben toch een beetje rondgekeken v.w.b. hoe skiliften-gebieden liggen. We overnachten bij het zwembad (N48.00.438 -E6.52.911)aan het riviertje la Moselotte.
Na een zeer onrustige nacht enorm onweer en stortbuien, gaan we 's morgens eerst naar Gerardmer voor het servicestation aldaar. Hierna zijn we via de N57 naar Besancon om vervolgens de N83 te nemen naar Poligny, het plaatsje Arbois doorgewandeld. Hierna zijn de via de N5 naar les Rousses gereden. In les Rousses kan je skien tot een hoogte van ongeveer 1800 meter er is een camperplaats (N46.29.271-E6.04.28) met servicemogelijkheden, er zijn ook een aantal winkeltjes in dit wintersportdorpje.
's Morgens eerst bij de bakker aangegaan om vervolgens naar Les Gets te rijden, hier ook de skimogelijkheden bekeken, camperplaats bij de skilift met servicemogelijkheden. Hierna rijden we de Route des Grandes Alpes om in Evian te komen en daar aan het meer van Geneve te overnachten.(N46.01.728-E6.37.941) Evian is een mooie badplaats aan het meer van Geneve.
Vandaag na een rumoerige nacht eerst even naar het servicepunt bij camping la Plage ( N 46.23.719 - E 6.32.052) en daarna via de N5/D25 naar het oude vestingsstadje Yvoire, dat is zo'n 20 km. van Evian. Het is een mooi oud vestingsstadje, de moeite waar om een kijkje te nemen. Hierna via D206-A40-D6 naar ons volgend wintersportplaatsje les Carroz d'Arâches, redelijk stijle weg naar het dorpje maar goed te berijden. We hebben geslapen bij het zwembad.(N 46.01.728 - E 6.37.941)
Vandaag rijden we eerst 18 km. door om in Flaine te kijken, hier is een camperplek bij de skipiste, wij vinden het niet je van het, stijle weg, wel een groot skigebied. Na dit bezoek aan Flaine gaan we terug over de D6 naar de 205 richting Chamonix-Mont Blanc. We hebben hier op de camperplaats overnacht (N 45.55.008 - E 6.52.240). Vanaf de camperplaats zie de gondel gaan richting de bergen/gletsjer, Chamonix is een heel leuk en gezellig stadje.
Vanuit Chamonix over de N205 naaar Combloux, daar is een camperplek bij de skilift zonder voorzieningen (niks voor ons) via de N212 naar Megeve, Ugine naar Albertville om vervolgens daar de N90 op te gaan naar Moutiers. Daar in het oude stadje gefietst en door naar les Munieres. Ideale camperplek met servicemogelijkheden. Nog even in Val Thorens een kijkje nemen en weer terug naar Moutiers om vervolgens via de D915 en D91 naar het dorpje la Praz, hier overnachten we op een pleintje in het dorp.(N 45.25.995 - E 6.37.555)
Vanuit la Praz was't 1 km. naar de camperplaats in la Tania bij de skiliften en een Flot Blue. Het ziet er leuk uit, prima plek voor de wintersport. Vanuit la Tania zijn we de D98 opgegaan om vervolgens de D90 te nemen naar Meribel, hier zijn goede mogelijkheden om te skien. Dezelfde weg weer teruggegaan om via de N90 en 221 richting la Plagne te gaan. Hier sneeuwde het dus weer terug via N90 naar Bourg st Maurice om daar te overnachten. Wij kunnen de camperplaats niet vinden en overnacht op een groot parkeerterrein bij de sportvelden. (N45.37.318 - E 6.46.686)
's Morgens eerst even langs de bakker en tanken daarna via de D902 naar de camperplaats in Tignes (N 45.29.650 - E 6.55.632) direct aan je linkerhand als je Tignes binnenrijdt. In Tignes Brevieres heb je een parkeerplaats vlakbij de lift naar het skigebied van Tignes. Hierna zijn we doorgegaan richting Vald'Isere en de Col de l'Iseran. (2764 meter)  In de winter wordt een gedeelte van deze weg gebruikt als piste. Er viel veel sneeuw dus wij zijn waarschijnlijk de laatste camper die de pas over is gegaan dit jaar. Het is wel een prachtige route, met mooie vergezichten. Uiteindelijk doorgereden naar Lanslebourg, hier hebben we overnacht bij de skilift.(N 45.29.650 - E 6.55.632)
Jammer dat het weer zo slecht is, door de vele regen en sneeuwval vinden we het mooi zo, we wilden nog naar de les Deux-alpes en l'Alpe d'Huez maar dat doen we wel een andere keer, we gaan het mooie weer op zoeken. We gaan via de N6 richting autosnelweg en vervolgens naar het zuiden af te zakken. Uiteindelijk komen we uit in Valras Plage (N 43.14.817 - E 3.17.826) , ook hier regent het als we aankomen, we wachten maar af.
Op de fiets bij de bakker vers stokbroodje halen en daarna op zoek naar een strandje, het is eindelijk mooi weer, bij Vendres plage kan buiten het seizoen pal aan het strand komen met de camper, dus camper geparkeerd, stoeltjes uitgeklapt en genieten maar van de zon en het uitzicht.
Vandaag is het bewolkt weer, maar we staan met Knaus  op een mooi punt langs de pier/strand, dus we vervelen ons niet. Het is een gaan en komen van vissers en wandelaars die de pier opgaan. Nog even de markt over geweest en verder lekker luieren en lezen.
Vandaag weer prachtig weer dus weer heerlijk aan het strandje gestaan waar we maandag ook al waren. 's Avonds eerst in Narbonne plage gebruik gemaakt van het servicepunt op de camperplaats en daarna weer terug naar Valras plage om 's avonds naar Ajax te kijken tegen Macabi Tel Aviv en te overnachten.
In eerste instantie is het bewolkt, maar die bewolking trekt snel weg. We rijden 's morgens naar Beziers om daar wat rond te kijken en 's middags wat boodschapjes gedaan.
Vanmorgen weer bewolkt, maar lost snel op en het wordt weer prachtig weer, dus wij weer naar "ons" strandje, om ongeveer besluiten we om alvast een stukje terug te rijden richting huis, we overnachten uiteindelijk in Belleville (N 46.06.097 -E 4.45.372) .
Nog even ons laatste Franse croissantje gehaald en via de snelweg richting Montfoort, waar we naar behoorlijk wat file (in Nederland natuurlijk) aan het begin van de avond thuis.