Duitsland - Franse Alpen 2008
© campersiteabkoomans.nl 2002-2016
Het is al weer een tijdje geleden, maar we gaan weer een weekje op pad. Ons eerste reisdoel is de Concorde-fabriek in Schusselfeld-Asbach, we willen nog wat details bekijken bij onze nieuwe Concorde die we besteld hebben.. We vertrekken rond 17:00 uur en om ongeveer 22:00 uur stoppen we in Aschaffenburg. Hier overnachten we op de camperplaats langs de rivier de Main.
Lekker rustig nachtje achter de rug, op rustige camperplaats. We halen s'morgens nog even wat broodjes bij de Backerei om vervolgens naar Schusselfeld-Asbach te gaan. Hier bezoeken we de Concordefabriek en bekijken nog een Carver, onze nieuwe aanwinst. Het is regenachtig en we besluiten om al vast een stuk richting Duits-Zwiterse grens te rijden. Onderweg nogal wat vertraging door files maar rond de avond komen we aan in Singen. Hier overnachten we op de plaatselijke camperplaats, een prima plaats lekker rustig met gratis voorzieningen.
Vanmorgen eerst even lekkere broodjes halen bij de bakker en daarna richting Zwitserland. We gaan in Shaffhausen bij de watervallen kijken die zijn echt de moeite waard, prachtig brede watervallen, indrukwekkend gezicht al dat water wat naar beneden stort. Hierna vervolgen we onze weg richting Frankrijk. We rijden via Bern, Fribourg, dan rijden we door het centrum van Montreux, er is een Jazz-festival gaande enorm druk. We volgen de weg richting Martigny en gaan via de Col de la Forclaz (N506) naar Frankrijk. Net over de grens in het gehucht La Buet, (1e dorpje voorbij Vallorcine) overnachten we op de parkeerplaats bij het stationnetje. Het was een mooie route vandaag en de hele dag zon erbij, wat wil je nog meer.
Als we wakker worden is al prachtig weer, het zonnetje schijnt heerlijke temperatuur en de eerst wandelaars trekken al weer de bergen in. Wij halen in Vallorcine een Baquette Champagne en 2 croissantjes en ontbijten lekker buiten bij het riviertje. Na het ontbijt gaan we richting Chamonix, het stadje slaan we over, een aantal jaar geleden zijn we hier al eens geweest. Wij nemen de Mont Blanc tunnel, schreeuwend duur (€ 44,-) maar ja vervolgens Italië in en zijn via Col du St.Bernard Frankrijk weer ingegaan. Het is een prachtige route met mooie vergezichten. In de middag begint het te regenen en onweren. We overnachten in Bourg St Maurice naast het zwembad, en gratis internet.
Het heeft gisteravond nog de hele avond geregend. Vanmorgen is het gelukkig weer opgeklaard en de zon schijnt weer lekker. We vertrekken vanuit Bourg-St-Maurice via de N90 riching Moutiers, hier gaan we een klein eindje richting Albertville. Halverwege slaan we linksaf de D213 op om vervolgens de Col de la Madeleine te bedwingen, het blijft adembenemend al die bergen en je raakt niet uitgekeken. Bij la Chambre gaan we de N6 op richting St.-Jean-de-Maurienne, net voorbij deze plaats nemen we de D902 richting Volloire om uiteindelijk via de Col du Calibier (2646m) net over de top een plaatsje te vinden waar we blijven staan om de Tour de France te zien. We hebben een plekje voor één camper en kunnen straks de renners al van ver aan zien komen in het dal. Ondanks dat de Tour pas overmorgen langs komt is het een gaan en komen van campers die een plekje zoeken langs het parcours.
Het begon aan het einde van de avond keihard te waaien, we besluiten om een eindje naar beneden te gaan om wat meer in de luwte te kunnen overnachten. 's Morgens weer vroeg naar boven om op ons plekje te gaan staan, uiteindelijk zagen we nog een beter plekje en hebben we de hele dag lekker van het uitzicht genoten en van de amateurwielrenners die de Col du Galibier probeerden te bedwingen. Allerlei nationaliteiten kwamen voorbij, we spraken nog een Australiër die de zwaarste fietstocht in zijn leven aan het maken was, dat soort dingen maakt het rondom de Tour leuk.
Gelukkig deze nacht minder wind en konden we rustig op de berg overnachten. 's Morgens toen we wakker werden kwamen de eerste mensen al naar boven wandelen. Uiteindelijk komt het behoorlijk vol te staan en in de loop van de ochtend komen de eerste Tour-auto's en motoren langs. Rond 12:00 uur komt de reclamekaravaan langs en om 14:00 de renners. Er reden een paar renners op kop en daarna het peloton, met daarachter nog één renner die het al niet meer kon volhouden. Nadat het parcours weer werd vrijgegeven zijn we naar la Monetier gereden en hebben daar op de plaatselijke camperplaats overnacht en gebruik gemaakt van het servicestation.
Gisteravond landde er nog 3 helikopters die even een paar mensen af zetten, ik denk VIP's die de tour de France hebben gevolgd en weer netjes bij hun hotel werden afgezet, tja zo kan het ook. Vanmorgen vertrekken gaan we naar l Alp Huez, voor we vertrekken maken we nog een ritje met de plaatselijke skilift, we drinken boven een bakkie en gaan weer naar beneden en vertrekken naar 'l Alp Huez. In la Grave stoppen we nog even en gaan nog ff de markt over. En dan de haarspeldbochten bedwingen, we komen enorm veel campers tegen de na de doorkomst van de Tour weer vertrekken, daarnaast staan er nog erg veel langs de weg en boven op de berg, vooral Nederlanders. We beklimmen nog een beroemde col, les Deux Alps, en wilde daar slapen maar besluiten om net voor le Bourg d'Oisons te slapen.
Als we vanmorgen wakker worden regent het zowaar een beetje de rest van de dag is het weer prachtig weer, maar het mag geen naam hebben. We vertrekken richting Grenoble en daarna houden we de D512 aan richting St.Pierre de Charteuse, vervolgens via de N6 richting Aix-les -Bains. Vervolgens gaan we de D991 op langs het meer en maken halverwege een tussenstop en zwemmen in het meer. Vervolgens door richting Ochiaz, hier slaan we af de D101 op richting plateau de Retord. Vanaf hier gaan we richting Nantua en hier overnachten we op de camperplaats en hebben de Skottelbraai aangezet en lekker gegeten. Dit was ons één na laatste dagje alweer, morgen gaan we weer richting Montfoort.
Vandaag rijden we weer richting huis, de terugreis verloopt heel voorspoedig, de meeste oponthoud hebben we in Luxemburg als we willen gaan tanken, We zijn tegen de avond weer thuis en worden verwelkomt met een heerlijke dikke vette onweersbui, lekker fris!!