Frankrijk - Normandië 2010
© campersiteabkoomans.nl 2002-2016
Het is 4-5, dodenherdenking, morgen 5-5 een vrije dag dus donderdag ook vrij genomen en een paar dagen met camper erop uit. In eerste instantie willen we naar de Elzas gaan maar de weersvoorspellingen zijn niet zo gunstig, een aantal dagen met regen wordt er voorspeld. Dus verplaatsen we ons reisdoel naar het westen de Franse kust ten zuiden van België. We vertrekken om 17:00 uur, bij Antwerpen een klein beetje file, en om 21:00 uur komen we aan in Gravelines. Er staan een stuk of 10 campers op de camperplaats, gaan erbij staan en kijken nog even naar de naweeën van de dodenherdenking op de Dam die werd verstoord en gaan daarna lekker pitten.
Als we 's morgens wakker worden is het al een strak blauwe lucht, maar al snel er af en toe wat wolken bij. We halen onze eerste croissantjes en fietsen naar het strand en door het centrum. Als we terugkomen drinken we een bakkie, en rijden verder via de kleine kustweggetjes richting Calais. Bij Gap Grinez maken we een tussenstop en eten een broodje. Ik wandel nog even de mooie aangelegde wandelpaden af en geniet van het mooie uitzicht van de kustlijn en uiteraard de witte krijtrotsen aan de overkant, in Engeland. Uiteindelijk rijden we naar Tardinghen om daar op camperplaats la Fluer des Champs te overnachten. Je heb vanaf deze camperplaats een fabelachtig uitzicht over het glooiende landschap en de zee. Ook vanaf de camperplaats zie je de krijtrotsen van Engeland.
Volgens de beschrijvingen op internet en in het boek Camperplaatsen van de NKC zou er 's morgens een bakker komen, we hebben hem niet gezien. We vertrekken nog over de kleine landweggetjes totdat we weer op de D940 terechtkomen. We rijden door Boulogne sur Mer, waar inderdaad de camperplaats gesloten is, door naar le Portel, hier maken we gebruik van het sani-station. We vervolgen onze weg en stoppen in Equihen, en zoeken een plekje op de camperplaats. We halen bij de lokale bakker een heerlijk broodje en bij de traitteur een heerlijke snack met zeevruchten.....heerlijk. Vanaf de camperplaats heb je een mooi uitzicht over zee, wel om de 2 uur een beetje geluidsoverlast van de waterzuivering die er naast ligt. In de middag loop ik nog een eind over het strand en 's avonds kijken we Feijenoord - Ajax voor de bekerfinale, 020 wint met 4-1 en pakt de beker.
Equihen konden we vanmorgen nog maar nauwelijks verlaten, het weggetje om de camperlaats te verlaten werd opgebroken en we konden er met wat aanwijzingen van de werklui nog net uit. We rijden via de D119 verder langs de kust richting het zuiden. Bij Dannes maken we een tussenstop bij het strand, drinken een bakkie koffie. Op het strand zien we de bunkers die in de oorlog zijn gebruikt op het strand liggen. Ze zijn door de afkalving van de duinen omver gevallen. We rijden verder naar Le Touget Paris Plage en hebben keuze uit 3 camperplaatsen; we kiezen voor de camperplaats bij de jachthaven, de camperplaats bij het vliegveldje vinden we te onrustig en de camperplaats bij de Hippodrome vonden we niet zo veel. Bij de jachthaven sta je mooi schoon vlakbij het strand en op 10 minuten heb je het schitterende centrum. Het is een oud statig en deftig centrum met hele mooie ......en dure .... winkels. Maar het is er prachtig, mooi aangelegde parken bloempartijen. Bovendien heb je er mooi fietspaden door de duinen, kortom.....Le Touget Paris Plage een echte aanrader.
Voor we verder rijden gaan we eerst nog even naar het centrum, blijkt dat er op zaterdag markt is in het gezellig centrum onder de poort en in de straatjes erom heen. We vervolgen onze weg richting Berck Plage, hier gaan we ff bij de camperplaats bij het strand kijken, je staat op deze camperplaats wel heel dicht op elkaar, voordeel is wel dat je heel dichtbij het strand zit. Wij gaan verder richting Fort Mahon Plage. We zoeken een stekkie op de camperplaats en eten een broodje. In de middag loop ik via het strand naar Quend Plage les Pins, het is een klein dorpje met een camperplaats vlakbij het strand. Het dorpje is niet groot, met één straatje waar het zich afspeelt. Het is weer een droge maar frissen dag geweest.
Het is al weer zondag en dus moeten we weer richting Montfoort. We gaan eerst nog even in Quend Plage les Pins, we bekijken het dorpsstraatje en de camperplaats. De camperplaats ziet er goed uit netjes schoon en een aantal plekken hebben uitzicht op zee, wie weet een volgende keer daar een keer overnachten. Wij rijden tot Boulogne sur Mer via de binnenwegen en vervolgens via de snelweg weer richting Montfoort. Het was een paar leuke dagen, een beetje fris maar wel droog.