Zuid Duitsland 2012
© campersiteabkoomans.nl 2002-2016
Het is zover, we gaan weer en tripje maken, onze eerste reisdoel is Werne. Na een voorspoedige reis komen we aan op de camperplaats in Werne....deze valt ons een beetje tegen....en we besluiten om door te rijden naar Bergkamen. Hier treffen we een mooie cirkelvormige camperplaats aan, zoeken een plekje en klaar is kees.
Ons eerste nachtje is regenachtig verlopen, en we slapen dus lekker uit. Aan het eind van de ochtend wordt het droog en fietsen we naar Werne. In de middag fietsen we nog een rondje door een naturschutzgebiet om een klein meertje. Het wil ook hier in Duitsland nog niet echt zomeren...maar je hoort ons niet klagen.....30º is ook wat.
We hebben vandaag weer geen zonnebrand nodig gehad....het begon vannacht al, en uiteindelijk regent het tot einde van de middag.....bovendien komt de temperatuur lange tijd niet boven de 14 graden uit. We rijden uit eindelijk via leuke weggetjes ....en omdat we op een gegeven moment een verkeerde weg hebben genomen zijn we via Sundern naar Plettenberg. Hier overnachten we op de camperplaats bij het zwembad.....het is er beredruk. In de avond kunnen we gelukkig nog een stukje fietsen.
Ja hoor we worden weer gewekt door de regengoden ..... en niet zo zuinig ook ...... het plenst weer uit de hemel. We wilden aanvankelijk via binnenwegen naar het zuiden afzakken. We besluiten om toch maar de snelweg te nemen om hopelijk wat sneller uit de zware regenval te zijn. We rijden via de snelweg tot aan Bad Schonborn...hier overnachten we op de Top Platz camperplaats. Qua voorzieningen mag het dan wel een Top Platz zijn maar qua locatie niet .... je staat er in rijtjes op redelijk ruimte plekken. De temperaturen zijn in tegenstelling tot vanmorgen wel weer lekker, het was vanmorgen 12º en vanmiddag was het 22º hier dus dat is prima. We fietsen nog een stukje en doen verder niet veel.
Je gelooft het niet....het is droog als we wakker worden en nog mooi weer ook.....zou de zomer dan echt komen? We ontbijten en fietsen nog een stukje tussen de maïsvelden door naar ........ Nadat we terug zijn drinken we een bakkie.....en maken we ons weer klaar voor het vertrek, wc-tje legen....vuil water lozen en schoon water innemen. We gaan in eerste instantie richting Göppingen hier wil ik een tussenstop maken. Na de tussenstop gaan we verder A8 op richting Gunzburg....hier willen we overnachten. Als we aankomen is het er nog lekker rustig er staan 2 campertjes, dus we kunnen een mooi plekje in de zon uitzoeken. We maken nog een kort fiets ritje naar het heel gezellig ogende centrum.....we gaan morgen als de winkels open zijn nog maar een keer kijken......de terrasjes zitten gezellig vol. Als we terugkomen zijn er al een paar campertjes bijgekomen en uiteindelijk staan er een stuk of 10 "collega's".
We blijven vandaag een dagje in Gunzburg te blijven. In de loop van de ochtend loopt de camperplaats aardig leeg...we blijven met tweeën over. We fietsen naar het centrum van het stadje van de Altstad waar een Bauernmarkt gaande is, waar allerlei streek producten worden verkocht. In de middag chillen we een beetje bij de camper en aan het einde van de middag maken we de bbq aan, we nemen het er lekker van nu het weer het toelaat. Rond de avond stroomt de camperplaats toch redelijk vol....vooral met Italianen. Morgen gaan we weer verder.......en zien we wel waar we uitkomen......dat is toch wel het mooie van camperen.
Ja hoor !!!!! vandaag de korte box aan.....het is heerlijk weer 27 graden. We vertrekken rond 9:00 uur vanuit Gunzburg en komen rond de middag aan in Prien am Chiemsee....hier stoppen we bij de eerste de beste camping en staan op het camperveld. We zijn bijna de eerste maar dat duurt niet lang. Je kan prachtig fietsen langs het meer.....het is prima te doen hier en daar een heuveltje maar dat is te doen. s' Avonds kunnen we lekker buiten eten bij heerlijke zomerse temperaturen. Morgen gaan we weer verder richting Reit im Winkel ...... en dan zien we weer verder.
lekker.....zelfs voor mij....ik heb het niet zo op koud water. Nadat we weer terug komen op de camperplaats wordt het steeds donkerder...en horen we in de verte de eerste onweer al. Niet zo veel later barst het bij ons ook los.....en enorme hagel en onweersbui. Het voordeel is dat het wel lekker opfrist van zo'n bui....de temperatuur zakte van 27 naar 16 graden. Na de bui nog even naar Reit im Winkl gefietst .....het is een heel gezellig dorpje met veel restaurantjes en terrasjes...en natuurlijk de mooie gevels met de alom bekende Geraniums  en andere kleurige bloemen....blijft altijd een mooi gezicht.
Na het ontbijt rijden we via de B 305 richting Inzell, we besluiten om hier op de locale camping te gaan staan. het weer is wat minder mooi en warm. Op de fiets naar het centrum geweest....wat eigenlijk niet zo veel voorstelt en vervolgens naar het nieuwe ijsstadion gegaan. Er wordt volop getraind door Russische, Poolse, Belgische, Japanse en Duitse schaat(st)ers. Het is een mooi gezicht hoe die jongens en meiden met een fluwelen techniek door de bochten komen zeilen.....is leuk om te zien....misschien toch maar is een keer in Nederland bij een wedstrijd gaan kijken. Aan het einde van de middag krijgen we een bericht over een goeie vriend die ziek is, zijn toestand gaat hard achteruit ........ we besluiten om morgen terug te gaan naar Nederland. Uiteindelijk is Marcel 22-7 overleden.......Rust zacht Marcel.