Moezel 2013
© campersiteabkoomans.nl 2002-2016
We lijken het te gaan treffen.......we bestuderen de hele week al weeronline om te kijken waar het weer het mooiste wordt of de zuidkust van Bretagne of de Moezel en het Zwarte Woud.
Duitsland heeft "gewonnen", dus zetten we koers richting Duitsland.....we maken een korte stop bij een vriendin in Valkenswaard en rijden tot net over de grens en slapen op de camperplaats in Vierssen....het is er vol, we vinden een plekje direct naast de officiele camperplaatsen.
Onze eerste nacht is heerlijk rustig verlopen, na het ontbijt gaan we de 61 weer op en gaan richting Cochem....vanaf hier willen gaan we zuidwaarts. We maken een koffiestop in Ernst en fietsen een stukje naar Cochem......het blijft altijd een gezellig stadje. Daarna rijden we verder naar Neef, en vinden een perfect plekje op de camperplaats aldaar.....met mooi uitzicht op de sluizen en het dorpje Bremm. We staan precies in een bocht waardoor je prachtig uitzicht voorgeschoteld krijgt....die niet snel verveeld. 's Middags doen relaxen we lekker en fietsen nog een stukje.
Het is zondag de klokken van de plaatselijke kerk worden al vroeg geluid. Na het ontbijt en gebruik van het service station gaan we verder.....het is in tegenstelling van wat de voorspellingen lieten zien bewolkt....maar niet koud. We rijden een klein stukje en ja hoor de eerste blauwe stukken verschijnen aan de lucht. We tuffen rustig en bij Kinheim zien we een mooie mooie camperplaats aan de Moezel......we staan op een groot grasveld en hebben prima uitzicht over de Moezel. We zetten snel de stoeltjes buiten en genieten van de eerste echte zonnige dag. Na de lunch maak ik een wandeling en o ja.....in een straatje van Kinheim wordt ik door een oud mannetje met een dikke jas, handschoenen en petje op, aangesproken.....hij wilde ff vertellen dat hij 100 jaar was en naar het einde van de straat liep en dan weer werd opgehaald door een mevrouw....nou ik teken ervoor.  Aan het einde van de middag op de fiets naar Traben Tarbach. Als ik terugkom staat Ajax voor tegen PSV ........ en ze winnen uiteindelijk ook.....dat wordt waarschijnlijk het derde kampioenschap op rij!!!!!. s'Avonds doen we lekker de BBQ, prima dagje geweest.
Als ik mijn luikjes open doe is het al schitterend weer, strak blauwe lucht, zon, dat wordt weer een lekkere dag. Om half negen komt al toeterende de bakker de camperplaats op rijden om zijn broodjes te verkopen. Na het ontbijt rijden we weer een eindje verder en stoppen op de camperplaats van Graach. Dit is een ideale camperplaats om Bernkastel - Kues te bezoeken. In de middag loop ik naar Bernkastel - Kues een mooi stadje met prachtige vakwerkhuizen..... het is zeg maar een soort Valkenburg. Na het avondeten ff fietsen richting Zeltingen.....is ook een leuk dorp.
We worden vanmorgen door de bakker wakker getoeterd.....maar goed je moet wat over hebben voor je verse broodje.....dus snel joggingbroek aan en broodje kopen. Na het ontbijt ff service-station getest.....werkte prima. We vervolgen onze route weer over de B53, we willen op de camperplaats van Brauneberg gaan staan, maar we besluiten om verder te rijden i.v.m. het geluid van de koeling van de supermarkt, die nogal wat lawaai maakt. We gaan gewoon bij de volgende proberen....en dat is hier in het Moezelgebied als snel we vinden een prima plekkie op de camperplaats van Wintrich. 's Middags wandel ik een een stuk en natuurlijk ook een stukje fietsen.
Het is al weer woensdag, er komt geen bakker op de camperplaats, dus geen verse broodjes....helaas. Na ons vervangend ontbijt rijden we weer een dorp verder. We stoppen in Trittenheim en hebben weer een prima plekje direct aan de Moezel. De temperatuur loopt al snel op komt in de loop van de dag uit op 23º...... geen klachten. We genieten van het heerlijke weer, fietsen een stukje en doen lekker niets anders dan een beetje lezen.
Het is vandaag de dag van de grasmaaiers geworden. We werden vanmorgen vroeg gewekt door de plantsoenendienst van Trittenheim....die hadden kennelijk zin om vandaag eens het gras te gaan maaien.....te beginnen bij de camperplaats. Nou ja.....moet ook gebeuren en zeker in het voorjaar als het begint te groeien. Na het ontbijt gaan we weer een paar kilometer verderop.....naar Klusserath. Gister de camperplaast gezien en het leek wel wat dus gaan we vandaag hier een beetje de omgeving verkennen. We komen eind van de ochten aan....vinden een geschikte plek, stoeltjes uit en ja hoor.......gaan ze hier ook gras maaien.....lekker geluidje grrrrrr....
Op de fiets een stukje gefietst en later nog een stukje gewandeld.....je kan overigens wel zien dat het nog vroeg in het zeisoen is, veel wijn-proeferijen en terrasjes zijn nog dicht, maar dat heeft ook zijn voordeel het is nu nog lekker rustig en je kan op de beste plekjes overnachten.
Vandaag is de motor amper warm geworden....we zijn maar 10 km. verder gegaan van Klusserath naar Mehring. Wederom een prima plekje direct aan de Moezel. Het is wat meer bewolkt dan de voorgaande dagen, maar mag de pret niet drukken....vandaag weer lekker gefietst en gewandeld. Terwijl ik nu met mijn verslag bezig ben begint het te regenen.....kein probleem am abend!!!!
Het zit er weer op we gaan weer richting Holland, we rijden via Echternach naar Vianden, hier fietsen we ff een rondje door het dorp en gaan weer verder richting België. Vlak voor de grens uiteraard ff tanken, diesel € 1,16....dat zijn nog eens lekkere prijzen. In de middag komen we aan in Thorn in Limburg. Thorn staat bekend als wit dorp in Limburg. Er is een camperplaats voor 3 campers zonder verzorging, we hebben er wel heerlijk rustig kunnen pitten....en daar gaat het om.
Na een rustige nacht rijden naar Trier, parkeren we op de camperplaats Treviris. Het centrum van Trier viel een beetje tegen, dus relatief snel terug op de camperplaats die ons ook al niet zo aanstaat. We besluiten om weer lekker terug te rijden en op de camperplaats in Longuich te kijken of er een plekje vrij is. Er is nog voldoende ruimte.....dus nemen een plekje in en relaxen wat in de camper....het is buiten behoorlijk koud met een koude wind.....dus de gevoelstemperatuur zegt ons lekker binnen blijven. Aan het eind van de middag toch maar een stukje gefietst.
Vandaag het laatste stukje, we rijden via Schijndel, waar we bij de Wit een paar dingetjes oppikken en vervolgens naar huis. Het is een leuke week geweest met prima weer.