Deutsche Alpenstrasse 2005
© campersiteabkoomans.nl 2002-2016
Na 333 km. rijden zijn we gestopt op de camperplaats ( E 7.46075 - N 50.30620) in Kobern-Gondorf. Je staat er direct aan de Moezel. Het was een luidruchtige plek om te overnachten, veel verkeer en een spoorlijn.
Na een onrustige nacht, eerst een ontbijtje gemaakt. Via de snelweg richting Konstanz gereden, waar we aan het begin van de middag op de camperplaats in Reichenau arriveren. De camperplaats (E 9.04741 - N 47.69912) ligt naast de camping en kost € 8,- er zijn ook servicemogelijkheden. Het is prachtig fietsen langs de Zellersee tussen alle groente kwekerijen door.
Vanmorgen vertrokken vanuit Reichenau richting Raoldzell om vervolgens via de kustweg van de Überlinger See richting Lindau te rijden, het is een mooie route langs het meer. Vanaf Lindau zijn we de B308 opgegaan en hier starten we met de Deutsche Alpenstrasse. Uiteindelijk in Steibis bij een vakantiehuisje voor familieleden wezen kijken en vervolgens in Oberstaufen geweest. Oberstaufen is een gezellig stadje met een centrum vol met terrasjes. Aan het eind van de middag naar de Hochgratbahn gereden, deze ligt een eindje verder dan Steibis, hier hebben we op de parkeerplaats overnacht met nog een aantal andere campers, prima overnachtingsplaats, geen service voorzieningen.
Na een rustige nacht en een klein beetje regen, arriveren de eerste wandelaars om de bergen in te trekken. Het is kennelijk een geliefd wandelgebied. In Steibis even bij het bakkertje verse broodjes aangehaald om vervolgens de Deutsche Alpenstrasse te vervolgen. In Immenstad van het servicestation gebruik gemaakt en onze route vervolgd. Onderweg bij Oberjoch bij het "vieuwpoint" een paar mooie foto's gemaakt en door om uiteindelijk in Nesselwang op de camperplaats te overnachten. We hebben hier anderhalf jaar geleden ook gestaan, maar toen kon je skien, nu kan je lekker buiten zitten, ondanks dat het bewolkt is.
Vanmorgen worden we wakker gemaakt door de bakker die al toeterend over de camperplaats rijdt, dus snel even een paar verse broodjes halen en lekker ontbijten, prima service, broodjes op de camperplaats. Het is heerlijk weer, dus nog even lekker in de zon genieten van het uitzicht, maar het wordt al snel bewolkt en we starten de motor. We rijden richting Füssen, een paar boodschappen oppikken en door richting Oostenrijk, hier tanken we (lekker goedkoop, nou ja?). We rijden verder richting Plansee, een prachige route langs het knalblauwe meer. Vervolgens gaan we weer terug richting Füssen, bij het bekende kasteel en slot gekeken en vervolgens de Deutsche Alpenstrasse verder op, om uiteindelijk in Oberammergau (N 47.58938 - E 11.07231)te overnachten, een heel groot plaats waar maar 3 campertjes staan.
Het heeft gisteravond/vannacht giga hard geregend en ge-onweerd. We kregen gisteravond ook nog onverwacht een bezoek van een helicopter van de ADAC, hij landde echt 50 meter bij de camper vandaan, hij kwam iemand ophalen die naar het ziekenhuis moest. Vandaag nog tot plus/minus 4 uur in Oberammergau blijven hangen, het is een heel gezellig dorpje, met prachtige muurschilderingen, van religieuze afbeeldingen tot de sprookjes van Hans & Grietje en Roodkapje. Nog even gebruik gemaakt van de service mogelijkheden op de nabij gelegen camping en daarna via Garmisch Partenkirchen weg no. 2 en daarna de 307 ( dit is een tolweg € 5,-) richting Fall, hier heb je een prachtige camperplaats ( E 11.53451 - N 47.57056) midden in de bossen, ieder zijn eigen stekkie, en heerlijk rustig.
Na een rustige nacht, lijkt het een warme dag te worden, een beetje mist en een zwoele temparatuur. Vandaag rijden we de route via de Tegernsee richting Miesbach. Hiervandaan gaan we richting Schliersee, en vervolgens richting Bayerschzell, in de buurt van dit stadje hebben we ge-bbq. Vervolgens via Nüssdorf en Frassdorf richting Übersee. In Übersee heb je 2 stellplatze bij een boerderij, je staat hier direct bij de boerderij zelf, voorzieningen zijn aanwezig. Aan het begin van de avond valt er gelukkig een buitje wat dan ook enige verkoeling brengt, want de rest van de dag is het pittig warm geweest.
We gaan vandaag de laatste 80 km. van de Deutsche Alpenstrasse rijden, de totale lengte is ongeveer 450 km. Ondanks de hitte maken af waar we aan begonnen zijn. We gaan de 305 weer op om gauw te stoppen om een duik te nemen in de Weitsee, we hebben heerlijk gezwommen, gedobberd en gesnorkeld, het beste wat je kan doen met 35 graden. Later in de middag het laatste gedeelte gereden om vervolgens een stekkie in de schaduw te bemachtigen bij de Hintersee. We gaan overnachten bij de skiliften van Bischofswiesen (E 12.93698 - N 47.64860), heerlijk rustig en koel in de bergen, alleen de koeiebellen hoor je klingelen.
Het is weer een warme dag, we gaan eerst naar Bad Reichenhall. We parkeren de camper op de camperplaats en gaan met de fiets even naar het centrum. We besluiten om naar de Attersee te gaan in Oostenrijk, hier zijn we vaker geweest en je kan daar heerlijk zwemmen in het meer. Na 3 kwartier vinden we een perfekt plekje langs het meer, hier brengen we de dag met zwemmen, bbq-en en luieren door. Aan het eind van de dag rijden we weer terug naar Bad Reichenhall waar we overnachten.
Gisteravond nog naar Ajax - Arsenal zitten kijken en daarna een poging ondernomen om te slapen, maar het was gisteravond om 24:00 uur nog 30 graden en slapen kan je dan wel vergeten. We besluiten om alvast een paar uur richting huis te rijden. Het is beredruk op de snelweg richting Oostenrijk en Italie, maar daar hebben wij gelukkig geen last van. We rijden tot net ten noorden van München en overnachten daar bij een autohof. 's Morgens vervolgen we de thuisreis en zijn om ongeveer 16:00 uur weer in Montfoort.