België - Durbuy 2003
© campersiteabkoomans.nl 2002-2016
Na het werk direkt in de camper gestapt en richting Belgie, net voorbij Einhoven een korte stop gemaakt om wat te eten en daarna door richting Durbuy. Om 20:30 uur aangekomen op de camperplaats in Durbuy, een plekje gezocht en ons eerste nachtje in Belgie doorgebracht.
Vandaag hebben we rustig aan gedaan, naar het dorpje gefietst, de activiteiten die om ons heen gebeuren gevolgd, er wordt veel gevaren met kano's en kayak, afdalingen langs een steile rotswand, kortom genoeg te zien.
Vandaag rijden we via kleine binnendoorweggetjes naar Hamoir, daar willen we gebruik maken van de servicemogelijkheden, na enig zoekwerk en navragen vinden we het "servicestation". Hierna gaan we richting Hotton, op zaterdag is daar markt dus daar hebben we eerst even gekeken, nog wat groenteplantjes gekocht voor thuis, en daarna op zoek naar de grotten van Hotton. Op de parkeerplaats van de grotten nog wat gegeten en daarna de grotten bezocht, je daalt af tot een diepte van ongeveer 65-70 meter, een rondleiding duurt ongeveer een uur. het is de moeite waard, en je krijgt er goede uitleg bij hoe één en ander is onstaan, long time ago.
Het is alweer zondag en we genieten nog van het prachtige weer, fietsen nog een keer naar het gezellige Durbuy, kopen een lekker Ardernner hammetje, kijken nog wat rond en gaan aan het einde van de middag richting huis. Op de terugweg nog even wat gegeten en een kort bezoekje afgelegd bij vrienden. Durbuy en omgeving is ons zeer goed bevallen, een  gezellig oud klein stadje met veel vertier, terrasjes, en niet te vergeten de kleinde winkeltjes in de oude straatjes, echt leuk.